2010. június 20., vasárnap

Kérdések-válaszok

Fuge mamajanak:
Subaval is volt ilyen nadrag-kapdosasi problema. Ugy oldodott meg, hogy a St. Hubert kutya-iskola tanacsara vettunk egy "Pet Corrector" (The Company of Animals Ltd) nevu aerosolt. Ez csak levego nyomas alatt, mint amivel computert tisztitanak. Mikor Suba megfogta a nadragot, szisszentettunk ezzel egyet a levegobe. Ettol nagyon meglepodott es azonnal abbahagyta a fogast. Szerintunk ez egy nagyon hatasos modszer minden durvasag nelkul. Azert jobb ha ezzel a szulok bannak, mit tudni a gyerekeknek milyen otlete lesz . Mi csak talan 2-3 szor csinaltuk.

Gyongyi mamajanak:
Suba szore most kezd vastagodni. Eddig meg nem kapott teljes furdot, ( a kerti locsoloval valo talakozasokon kivul) csak a labaval tocsogott a furdokadban, mikor valamelyik kormevel problema volt. Suba is imadja a locsolot es akarmilyen kulso vizet, csopogo ereszt, pocsolyat. Azert tartozkodunk a furdetestol egyenlore, mert tudjuk, hogy a shamponos dorzsolestol osszeall a finom szor mint a poszto. (Azt igy keszitik). Mostanaban mar toltunk napi 8-10 percet a frizuraval. Ha kezzel nem tudjuk elvalasztani a csimbokot, akkor olloval hosszaban felvagjuk. Mi ovatosak vagyunk, mert Suba turelme hol tobb hol kevesebb, es mindig a bortol kifele vagunk. Segit, ha valami raghato jatekot vagy treat-et kap. A vegen mindig kap valami jot.

Suba sem latott olyan jol es miutan nekifutott egy padnak, egy kicsit csaltunk a frufru-val. Nem egyenesen vagtuk kereszben, hanen egy-egy strategiai tincset a szeme elott elvekonyitottunk "razor cut" stilusban. Mint a kepekrol lathato, nem olyan dramai a kulonbseg, megis jobban lat. Azert inkabb a mozgo dolgokra reagal, mint az allo labdara pl.

Nem tudom mi az igazsag a hajvagasrol szem elol. Ismertem pulit, akit egesz eleteben ugy nyirtak, mint egy poodle-t. Lehet, hogy ez a "nem szabad lenyirni, mert megvakul" idosebb kutyakra vonatkozik, miutan hosszu eveket toltottek szurt fenyben es hirtelen elvakitja oket az eros feny.

Kivancsiak vagyunk hogy bevalnak-e a mi tapasztalataink.

Kathy es Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése